Reunió amb l'arquitecte Miquel Roig per a la modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament de Rubió

Dimarts, 2 de març de 2021

El proper divendres 5 de març, alcalde i regidors de l'Ajuntament es reuniran amb l'arquitecte Miquel Roig per tal de començar a treballar la modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament de Rubió.

Aquesta modificació  neix de la necessitat d'establir un nou ordenament municipal, que acoti les diferents àrees del territori i condicioni així el futur dels projectes presentats. Serà una primera reunió que servirà per donar tret de sortida al treball que s'inicia des de l'Ajuntament, com a única via per fer front als projectes eòlics i fotovoltaics.

Recordem que ens trobem davant una normativa, aprovada per Generalitat de Catalunya, que ha permès l’eliminació de les barreres administratives per a la implantació d’energia eòlica i fotovoltaica a Catalunya, i establir un procediment de tramitació més àgil.  Contretament a Rubió, hi ha previst l'emplaçament de part del projecte de parc eòlic Serra Morena i dos projectes de plantes solars fotovoltaiques, als quals l’Ajuntament en va presentar suspensió de llicències relacionades amb parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques. També el municipi es veu afectat pel pas de varies línies elèctriques d'alta tensió per via aèria provinents de parcs situats en altres poblacions.

Darrera actualització: 2.03.2021 | 10:00