Música, caminada popular i tradició a la Festa Major de Maçana, a Rubió

Diumenge, 16 d'abril de 2023 a les 00:00

El cap de setmana del 29 i 30 d’abril, el barri de Sant Martí de Maçana (Rubió) acollirà la seva festa major.

Dissabte tindrà lloc un berenar popular a la fresca a partir de les 18h, i acte seguit hi haurà concert amb 4rt Segona. 4rt Segona és un duet format per Francina Cantarell (veu) i Amador Almagro (guitarra), que compta amb un repertori on el càlid pes del soul, el funk i el jazz s'equilibra amb algunes concessions a la frescor del pop. Una veu potent i versàtil, una guitarra irreverent però efectiva; la història d'un pis on la música es viu amb espontaneïtat i passió.

Seguint la tradició, diumenge tindrà lloc la caminada popular de Maçana, que tindrà com a punt de sortida l’esplanada de Vila Caelus (Ca l’Escolà), passarà pel Refugi Mas del Tronc i finalitzarà a la parròquia de Maçana. Finalitzada la caminada, se celebrarà un vermut musical amb aQstica, un grup de versions amb un aire sofisticat i elegant.

El grup està format per Carles Espinach, baix i contrabaix, Jan Espinach, bateria, Miquel Juanola, guitarra acústica i loops; amb la veu de Desirée Povedano. Es tracta d’un format acústic que integra versions d’un ampli ventall d'estils i músics (des de clàssics del jazz dels anys 50 fins a hits de rabiosa actualitat), interpretats amb música en directe i personalitat pròpia.

Al finalitzar el concert, a les 13h, se celebrarà la missa tradicional i seguidament es farà entrega del panet beneït, enguany a càrrec de Ca l’Escolà.

Durant els dies de festa major, hi haurà un concurs de poesia obert a tothom. Per participar-hi caldrà dipositar el poema a l’urna de participació que es trobarà durant les activitats. Les bases estableixen que no es poden superar les 8 línies. Es pot guanyar un val regal per a llibres, en categoria infantil i adult; l’entrega de premis es farà al finalitzar la missa.

Darrera actualització: 16.04.2023 | 16:20